June 14, 2014

Impletitul din panusi de porumb -episodul al III-lea - "Utilizarea panusilor"

Impletitul din panusi de porumb -episodul al III-lea - "Utilizarea panusilor"
   
      Dragi prietei, iata ca a venit si episodul al III-lea si ultimul al seriei "Impletitul din panusi de porumb".
      Asa cum spune titlul, va voi prezenta cateva informatii privitoare la varietatea produselor care se pot face din panusi de porumb.
     Pentru inceput, e necesar sa stim ca, pentru a folosi panusile, initial se inmoaie in apa, calda, de preferinta. Apoi se lasa cateva minute la zvantat pe un prosop.
    Etapa urmatoare si premergatoare impletitului propriu-zis este aceea de pregatire a fasiilor de panusi. Asadar, fiecare panusa, dupa ce a fost inmuiata, va fi despicata in fasii late de 1cm - 1,5 cm. Atentie, panusile se despica foarte usor cu mana, nu cu foarfeca. Despicarea se face de la mijlocul foii de porumb, nu de la capete, uramnd striatiile panusii.
      Dupa ce se pregatesc fasile, se poate incepe munca; produsele care se pot realiza sunt foarte variate si cu tehnici diferite. Ca idee de inceput, cea mai simpla tehnica este aceea de impletire prin legare, tehnica ce o puteti deprinde urmarind tutorialul de aici http://marianam-h.blogspot.ro/2013/04/tutorial-cum-se-impleteste-din-panusi.html .
      Frumusetea muncii cu panusile de porumb este aceea ca sunt foarte maleabile (umede fiind), produsele sunt foarte rezistente cand se usuca, iar ,daca avem imagintie, se pot crea lucruri minunate, precum: cosuri de diferite forme si culori, ornamente florale care pot rezista in timp foarte bine etc.
  Pentru a vedea cateva produse realizate de mine, puteti vizita si pagina mea
https://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Marianam-h/604906506234815?fref=ts.









No comments:

Post a Comment