Panusile mele de porumb au aparut mandre in Povestea casei gratie Simonei, careia ii multumesc si ii raman datoare :) Va invit sa cititi articolul Decoratiuni bio pentru casa ta , unde vedete au fost cosuletele si aranjamentele florale :) Lectura placuta!
Dragi prieteni, chiar daca specificul paginii mele este altul, azi vreau sa va impartasesc o experienta personala :) Nu de mult timp am folosit un produs ce se numeste Unt de Shea Nerafinat. Cei de la Elemental, de unde l-am achizitionat, spun ca untul de shea calmeaza pielea, intarzie imbatranirea cutanata, ajuta in caz de vergeturi, dermatite, par deteriorat si scalp uscat, in principiu, corpul este rasfatat :) Eu vreau totusi sa va povestesc despre experienta proprie in legatura cu untul de shea de la Elemental, eu avand o piele foarte sensibila in ceea ce priveste expunerea la soare: 1) L-am folosit ca balsam de buze si a trecut testul cu nota 10 :) Buzele mele nu mai au de suferit din cauza problemelor de hidratare a corpului in aceasta perioada calduroasa. 2) L-am folosit pentru a calma arsurile solare - dupa neglijenta mea de a fi stat cu fata in soare fara a ma fi protejat. Efectul untului de shea nerafinat asupra pielii fetei arse de soare a fost incredibil - in primul rand a disaprut senzatia ca te tine pielea, specifica arsurilor solare, la fel, a disparut senzatia de usturime si, cel mai important, pielea fetei s-a refacut complet in cateva zilei si a capatat o culoare aramie, frumoasa :) 3) Am folosit untul de shea si pentru a ma proteja de soare deoarece se comporta ca o crema cu factor de protecţie UV. Avand in vedere rezultatele, nu voi ezita sa folosesc untul de shea nerafinat si pentru celelalte proprietati ale sale faorte benefice pentru corp si il recomand cu drag pentru toti cei care vor sa-l incerce. Chers amis, aujourd`hui je veux vous presenter une experience personnelle: Il n'y a pas si longtemps, j'ai utilisé un produit appelé beurre de karité non raffiné. Elemental, d`où je l'ai acheté, disent que le beurre de karité apaise la peau, apaise le vieillissement de la peau, aide en cas de dermatite, les vergetures, les cheveux abîmés et cuir sec. Je veux encore parler de ma propre expérience avec le beurre de karité de Elemental, j'ai une peau très sensible en ce qui concerne l'exposition au soleil. Alors: 1) je l'ai utilisé comme baume pour les lèvres et il a passé le test avec une bonne note:) Mes lèvres n'ont plus à souffrir à cause des problèmes d'hydratation du corps au cours de cette période. 2) je l'ai utilisé pour apaiser les brulures de soleil sur mon visage. L`effet du beurre de karité non raffiné sur la peau du visage a été incroyable: la peau du visage a été entièrement reconstruite en quelques jours et a pris une couleur maron, magnifique :) 3) j'ai utilisé le beurre de karité aussi pour me protéger du soleil car il agit comme une crème avec facteur de protection UV. En tenir compte des résultats, je n'hésiterai pas à utiliser le beurre de karité non raffiné aussi pour d'autres propriétés bénéfiques pour le corps et je le recommande pour tous ceux qui veulent l`outiliser.
Impletitul din panusi de porumb -episodul al III-lea - "Utilizarea panusilor"
Dragi prietei, iata ca a venit si episodul al III-lea si ultimul al seriei "Impletitul din panusi de porumb". Asa cum spune titlul, va voi prezenta cateva informatii privitoare la varietatea produselor care se pot face din panusi de porumb. Pentru inceput, e necesar sa stim ca, pentru a folosi panusile, initial se inmoaie in apa, calda, de preferinta. Apoi se lasa cateva minute la zvantat pe un prosop. Etapa urmatoare si premergatoare impletitului propriu-zis este aceea de pregatire a fasiilor de panusi. Asadar, fiecare panusa, dupa ce a fost inmuiata, va fi despicata in fasii late de 1cm - 1,5 cm. Atentie, panusile se despica foarte usor cu mana, nu cu foarfeca. Despicarea se face de la mijlocul foii de porumb, nu de la capete, uramnd striatiile panusii. Dupa ce se pregatesc fasile, se poate incepe munca; produsele care se pot realiza sunt foarte variate si cu tehnici diferite. Ca idee de inceput, cea mai simpla tehnica este aceea de impletire prin legare, tehnica ce o puteti deprinde urmarind tutorialul de aici http://marianam-h.blogspot.ro/2013/04/tutorial-cum-se-impleteste-din-panusi.html . Frumusetea muncii cu panusile de porumb este aceea ca sunt foarte maleabile (umede fiind), produsele sunt foarte rezistente cand se usuca, iar ,daca avem imagintie, se pot crea lucruri minunate, precum: cosuri de diferite forme si culori, ornamente florale care pot rezista in timp foarte bine etc. Pentru a vedea cateva produse realizate de mine, puteti vizita si pagina mea https://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Marianam-h/604906506234815?fref=ts.
Pentru toți iubitorii produselor confecționate din pănuși de porumb, așa cum am promis, vom vorbi azi despre condițiile optime de păstrare a pănușilor de porumb. În primul rând, înainte de depozitarea acestora, trebuie să verificăm dacă sunt uscate. Dacă foile nu sunt uscate, este indicat a se expune 2-3 zile la soare. Pentru o mai buna utilizare a spatiului, pănușile se leagă în mănunchiuri sau se pun în saci de pânză pentru păstrare. Locurile potrivite pentru depozitarea pănușilor sunt magaziile sau podurile destinate păstrării furajelor. Spațiile de depozitare trebuie să fie bine aerisite, deoarece, până la împletire, foile selecţionate nu trebuie să ajungă în contact cu umezeala, fiindcă se pătează şi mucegăiesc.
Ca în orice situație, calitatea materiei prime contează. De aceea, modul, în care se realizează păstrarea pănușilor de porumb, determină în mare măsură calitatea lor pentru împletit.
Urmează episodul al III-lea, ”Utilizarea pănușilor”